Patist & Ploegmakers Advocaten: Uw advocaat voor echtscheidingen

Waar krijgt u mee te maken bij een echtscheiding?

Bij een scheiding moeten veelal ingrijpende beslissingen worden genomen die van invloed kunnen zijn op uw toekomst of die van uw naasten, zoals de kinderen. Het kan daarbij gaan om immateriële belangen (bijvoorbeeld ouderlijk gezag, omgang, een zorgregeling), maar ook materiële belangen (bijvoorbeeld alimentatie, de verdeling van een huwelijksgoederengemeenschap, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden etc). Voor beide belangen geldt dat deze vaak complex zijn.

Ook moeten er keuzes worden gemaakt ten aanzien van de gevolgen van een scheiding. Een paar voorbeelden:

  • Wat zijn de effecten voor de kinderen?
  • Wie blijft er - al dan niet tijdelijk - in de woning?
  • Hoe is dat financieel al dan niet mogelijk?
  • Hoe en wanneer moet een gemeenschap van goederen worden verleend?
  • Hoe en wanneer moeten of huwelijkse voorwaarden worden afgewikkeld?

Omdat de belangen dus vaak groot zijn en keuzes soms ingewikkeld, is het belangrijk om u zo door een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat te laten informeren over de wijze waarop u zich (alleen of samen met uw partner) gaat voorbereiden op de definitieve echtscheiding. Wij hebben een ruime ervaring en specialistische kennis op het vlak van echtscheidingen. Wij zetten, samen met u, de juiste strategie uit, waarmee u tevens wordt behoed voor valkuilen.

neem contact met ons op

Verplichting tot een advocaat

Omdat een echtscheiding via de rechter verloopt bent u altijd verplicht om een advocaat in de arm te nemen. Alleen een advocaat is namelijk bevoegd om te corresponderen met de rechtbank en u te vertegenwoordigen tijdens zittingen. Dit mag u niet zelf doen.

Zowel voor mediation als de 'harde lijn'

U kunt met alle echtscheidingssituaties bij ons terecht. Indien u vooruitlopend op een scheiding gezamenlijk de wil heeft om de gevolgen daarvan zoveel mogelijk te regelen door het maken van afspraken, dan kunt u bij mr. Arjan Patist van ons kantoor terecht. Hij is advocaat en gecertificeerd mediator op het vlak van echtscheidingen. U bent bij ons echter ook aan het juiste adres in situaties waarin wij uw belangen als advocaat maximaal zullen verdedigen.

Bij ons kunt u rekenen op:

  • Advocaten die volledig gespecialiseerd zijn in het echtscheidingsrecht
  • Gratis oriënterend gesprek van een half uur
  •  Vooraf een zo duidelijk mogelijk inzicht in kosten
  • U bepaalt in gezamenlijk overleg de te volgen strategie

Contact

Als u voor uw echtscheiding telefonisch met een advocaat wilt overleggen of een vrijblijvende oriënterende afspraak wilt maken, dan is dit natuurlijk mogelijk. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0346-561132, of gebruik maken van het onderstaande contactformulier.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst
Onze advocaten zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, te Den Haag.