Echtscheidingsadvocaat

Een scheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen gaat het vaak gepaard met verdriet, ook moet er heel veel geregeld worden en zullen veel ingrijpende zaken veranderen voor u en uw eventuele kinderen. U kunt daarbij denken aan beslissingen over wie er in het huis blijft wonen, een omgansgregeling voor de kinderen, het berekenen van alimentatie, maar ook de verdeling van een huwelijksgoederengemeenschap of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden..

Een goede begeleiding vanaf het begin van een echtscheiding door een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat is hierbij essentieel. Laat u (alleen of samen met uw partner) informeren over hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de echtscheiding. Wij kunnen u vervolgens gedurende het hele proces bijstaan.

Plan een gratis eerste consult en wij bespreken de volledige procedure met u.

  • Gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat: ervaren begeleiding in dit complexe proces
  • Voor zowel mediation als ‘de harde lijn’
  • Gratis oriënterend gesprek van een half uur

0346 561 132 info@ppadvocaten.nl

Of plan een afspraak via het online contactformulier.

Patist & Ploegmakers Advocaten te Maarssen: de advocaat voor uw echtscheiding

“Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor u en uw eventuele kinderen. Er spelen veel verschillende belangen en het is tijdens deze emotionele tijd lastig om de juiste keuzes te maken.

Ik kan u hierbij helpen Wij kunnen u gedurende de hele scheiding bijstaan.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis eerste consult. In dit gesprek bekijken we wat de mogelijkheden zijn en wat de verdere procedure wordt.”

- Nicole Spermon-Ploegmakers

0346 561 132 info@ppadvocaten.nl

Waar krijgt u mee te maken bij een echtscheiding?

Bij een scheiding moeten veelal ingrijpende beslissingen worden genomen en gaat er veel voor u, maar ook voor uw kinderen veranderen. Er spelen immateriële belangen (bijvoorbeeld gezag over kinderen en omgangregelingen), maar ook materiële belangen (bijvoorbeeld alimentatie, de verdeling van een huwelijksgoederengemeenschap, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden). Voor beide belangen geldt dat deze vaak complex zijn, waardoor een goede begeleiding  van uw echtscheiding van groot belang is.

Het is dan ook belangrijk om u door een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat te laten informeren over de wijze waarop u zich (alleen of samen met uw partner) het beste kunt voor bereiden op een echtscheiding. Wij kunnen u vervolgens gedurende het hele proces bijstaan.

U kunt met alle echtscheidingssituaties bij ons terecht. Indien u vooruitlopend op een scheiding samen met uw partner de wil heeft om de gevolgen daarvan zoveel mogelijk te regelen door het maken van afspraken, dan kunt u samen één advocaat inschakelen. U bent bij ons echter ook aan het juiste adres in situaties waarin wij uw belangen als advocaat maximaal zullen verdedigen. De echtscheidingsadvocaten van Patist & Ploegmakers advocaten hebben een zeer ruime ervaring en specialistische kennis op het gebied van echtscheidingen. U kunt altijd op korte termijn een afspraak met één van hen inplannen voor een eerste (gratis) oriënterend gesprek. Als u een van de echtscheidingsadvocaten inschakelt zetten zij, uiteraard samen met u, de juiste strategie uit, om de echtscheiding zo goed mogelijk voor u te regelen.

Is een echtscheidingsadvocaat verplicht?

Omdat een echtscheiding altijd via de rechter verloopt, bent u verplicht om een advocaat in de arm te nemen. Alleen een advocaat is namelijk bevoegd om procedures te voeren bij de rechtbank Dit mag u niet zelf doen.

Patist & Ploegmakers Advocaten: echtscheidingsadvocaat regio Utrecht

“Wanneer u of uw partner heeft besloten te willen scheiden komt er veel op u en uw partner af.

Als u het met uw partner denkt eens te kunnen worden kan ik u beiden bijstaan en wordt de scheiding afgewikkeld via een mediationtraject. Komt u er echter niet uit met uw partner, dan treden wij alleen voor u op en behartigen alleen uw belangen.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis eerste consult. In dit gesprek bekijken we wat de mogelijkheden zijn en wat de verdere procedure wordt.”

- Arjan Patist

0346 561 132 info@ppadvocaten.nl

Tarieven echtscheidingsadvocaat

Sommige cliënten komen in aanmerking voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. In dat geval wordt de advocaat gedeeltelijk betaald door de overheid. Zelf betaalt de cliënt dan een eenmalige eigen bijdrage voor de advocaatkosten en – indien er een procedure wordt gevoerd – een gereduceerd bedrag aan griffierecht en overige kosten van derden. Of u hiervoor in aanmerking komt is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en uw vermogen.. Ons kantoor neemt maar een beperkt aantal cliënten aan die in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Of wij ruimte hebben hiervoor kunt u het beste even navragen door ons te bellen. Voor actuele gegevens over inkomens- en vermogensgrenzen en de daarbij behorende eigen bijdrage kunt u de website van de website van de Raad voor Rechtsbijstand raadplegen.

Ervaringen van cliënten met onze echtscheidingsadvocaten

Marco:
"De professionele, maar ook begripvolle werkwijze van Nicole Spermon heeft mij geholpen ondanks de emotionele stress van de niet door mij gewenste scheiding tot goede afspraken te komen. Ook in de rechtbank wist ik mij met haar als advocaat aan mijn zijde verzekerd van uitstekende juridische bijstand. Dankzij de uiteindelijk gemaakte afspraken kan ik letterlijk bouwen aan mijn toekomst."

Omar:
"Geduld, volharding en passie dat zie ik in advocate Nicole Spermon-Ploegmakers. Zij heeft me geholpen door een lastige periode in mijn leven, als het gaat om de veiligheid van mijn kind en het welzijn van mijn kind, Vanaf het begin van mijn zaak begreep ze elk aspect van mijn zaak. Momenteel begeleidt ze me nog steeds door het juridische proces en hier heb ik alle vertrouwen in. Ik ben erg dankbaar voor alle inzet en ben totaal niet teleurgesteld."

Over de verschillende aspecten die mogelijk spelen bij een echtscheiding vindt u hieronder per onderwerp meer informatie:

Neem direct contact op

Wilt u een echtscheidingszaak, verbreking samenleving of ontbinding geregistreerd partnerschap voorleggen aan een advocaat of wilt u een vrijblijvende oriënterende afspraak maken? U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar telefoonnummer 0346-561132 of het onderstaande contactformulier invullen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst
Onze advocaten zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, te Den Haag.