Echtscheidingsconvenant: alle afspraken omtrent de scheiding

Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw ex-partner, dat is opgesteld door veelal een advocaat. In een convenant worden alle afspraken opgenomen die u met elkaar gemaakt hebt over de gevolgen van uw echtscheiding.

Of het mogelijk is om bij uw scheiding te komen tot een convenant is afhankelijk van de situatie. Plan een gratis eerste consult in en wij bespreken de mogelijkheden met u.

  • Echtscheidingsadvocaat voor mediation en de harde lijn
  • Gratis oriënterend gesprek van een half uur
  • Gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat

0346 561 132 info@ppadvocaten.nl

Bel op 0346 561 132, mail naar info@ppadvocaten.nl of plan een afspraak via het online contactformulier.

Patist & Ploegmakers Advocaten: de advocaat voor uw echtscheiding

“Het is voor alle partijen prettig als het lukt in onderling overleg tot afspraken te komen, die kunnen worden vastgelegd in een convenant. Onderlinge afspraken werken zeker op de lange termijn het beste. Samen met u bekijken we de mogelijkheden en stellen we het convenant voor u op.

Ik help u bij alle aspecten van de echtscheiding. Als het even kan doen we dat in goed overleg met de partner. Lukt dat niet, kan het ook aan de rechter worden voorgelegd en vechten wij voor uw belangen.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis eerste consult. In dit gesprek bekijken we wat de mogelijkheden zijn en wat de verdere procedure wordt.”

- Nicole Spermon-Ploegmakers

0346 561 132 info@ppadvocaten.nl

Raadplegen van een expert

De afspraken in het echtscheidingsconvenant kunnen in goed overleg door u en uw partner gemaakt zijn, maar kunnen uiteraard ook tot stand zijn gekomen door tussenkomst van een advocaat of mediator. Bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant door uzelf is het sowieso aan te raden een echtscheidingsadvocaat te raadplegen en het convenant te laten controleren. De afspraken in uw convenant hebben tenslotte vaak verstrekkende gevolgen en zijn niet zomaar ongedaan te maken.

Inhoud van uw convenant

Een convenant kan zeer gedetailleerd zijn en is voor iedereen weer anders: uw situatie is tenslotte uniek. Onderwerpen die vaak in een echtscheidingsconvenant worden opgenomen zijn: partneralimentatie, verdeling van de huwelijksgemeenschap (bezittingen, schulden, inboedel), verdeling van het pensioen en afspraken over de fiscale gevolgen van de echtscheiding. Uw echtscheidingsadvocaat kan u uiteraard vertellen welke zaken voor u relevant zijn om in het convenant op te nemen.

Neem direct contact op

Wilt u een echtscheidingszaak, verbreking samenleving of ontbinding geregistreerd partnerschap voorleggen aan een advocaat of wilt u een vrijblijvende oriënterende afspraak maken? U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar telefoonnummer 0346-561132 of het onderstaande contactformulier invullen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst
Onze advocaten zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, te Den Haag.