Mediation door een echtscheidingsadvocaat

Mediation betekent conflictbemiddeling, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige, de mediator, de gesprekken en onderhandelingen tussen de deelnemers/partijen begeleidt.

Een scheiding wordt bij voorkeur afgehandeld in goed overleg tussen beide partners. Mediation is dan een mogelijkheid.

  • Echtscheidingsadvocaat voor mediation en de harde lijn
  • Gratis oriënterend gesprek van een half uur
  • Gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat

0346 561 132 info@ppadvocaten.nl

Bel op 0346 561 132, mail naar info@ppadvocaten.nl of plan een afspraak via het online contactformulier.

Patist & Ploegmakers Advocaten: de advocaat voor uw echtscheiding

“Als u verwacht in onderling overleg met uw partner de gevolgen van een scheiding te kunnen regelen, kunt u samen één advocaat inschakelen (mediation). Als u daarvoor kiest worden met behulp van de advocaat afspraken gemaakt waar beide partijen mee instemmen.

Komt u er echter niet uit met uw partner, is het gezamenlijk inschakelen van een advocaat geen optie en kunnen wij u alleen bijstaan.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis eerste consult. In dit gesprek bekijken we wat de mogelijkheden zijn en wat de verdere procedure wordt.”

- Arjan Patist

0346 561 132 info@ppadvocaten.nl

Gezamenlijk vinden van een oplossing

Het doel van mediation is om de gezamenlijke belangen van beide partijen inzichtelijk te maken. Zodra deze belangen voor u beiden duidelijk zijn, kunt u - onder begeleiding van de mediator - proberen een oplossing te vinden waarin u zich beiden kunt vinden.

Verbetering van de communicatie

Daarnaast wordt tijdens de mediaton - waar dat nodig is - geprobeerd de communicatie tussen u en uw partner te verbeteren, waardoor u meer begrip voor elkaars standpunten kunt krijgen. Wanneer de onderlinge communicatie goed is, wordt het meestal ook makkelijker om een oplossing te vinden.

De uiteindelijke afspraken die u met elkaar maakt over de gevolgen van de echtscheiding, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant, waarna een schriftelijke procedure via de rechter kan worden gevoerd om te komen tot een echtscheiding. Het is dus niet zo dat u de rechter volledig kunt omzeilen: uw echtscheiding moet, ook wanneer u kiest voor mediation, altijd door de rechtbank goedgekeurd en bekrachtigd worden.

Neem direct contact op

Wilt u een echtscheidingszaak, verbreking samenleving of ontbinding geregistreerd partnerschap voorleggen aan een advocaat of wilt u een vrijblijvende oriënterende afspraak maken? U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar telefoonnummer 0346-561132 of het onderstaande contactformulier invullen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst
Onze advocaten zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, te Den Haag.