Voorlopige voorzieningen bij een echtscheiding

De afhandeling van uw echtscheiding kan soms erg lang duren, zeker wanneer u niet meer op goede voet bent met uw partner. Omdat er wel vaak snel beslissingen moeten worden genomen, kan het wenselijk zoniet noodzakelijk zijn via de rechter voorlopige voorzieningen te treffen.

Als dat in uw situatie het geval is, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Het vragen van voorlopige voorzieningen moet namelijk altijd via uw advocaat lopen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden in een eerste gratis consultgesprek.

  • Echtscheidingsadvocaat voor mediation en de harde lijn
  • Gratis oriënterend gesprek van een half uur
  • Gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat

0346 561 132 info@ppadvocaten.nl

Bel op 0346 561 132, mail naar info@ppadvocaten.nl of plan een afspraak via het online contactformulier.

Patist & Ploegmakers Advocaten: de advocaat voor uw echtscheiding

“De voorlopige voorzieningen bieden een uitkomst wanneer u niet meer op goede voet bent met uw partner en er snel maatregelen moeten worden getroffen.

Ik help u door deze moeilijke periode heen en zorg dat er snel een beslissing genomen worden over belangrijke zaken binnen de echtscheiding.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een gratis eerste consult. In dit gesprek bekijken we wat de mogelijkheden zijn en wat de verdere procedure wordt.”

- Arjan Patist

0346 561 132 info@ppadvocaten.nl

De rechter beslist

Een rechter neemt dan een voorlopige beslissing over zaken waarover u het niet eens kunt worden met uw partner. Deze voorlopige beslissing is van kracht totdat u officieel bent gescheiden. U kunt niet in hoger beroep gaan tegen een voorlopige voorziening. Wel is het mogelijk om - wanneer uw situatie wijzigt tijdens de scheidingsprocedure - een wijziging aan te vragen.

Onderwerpen voor een voorlopige voorziening

Er kan een voorlopige voorziening worden getroffen voor diverse onderwerpen: de verblijfplaats van de kinderen en een omgangsregeling voor de ouder bij wie de kinderen niet blijven wonen, het gebruik van de woning en inboedel en partneralimentatie en/of kinderalimentatie.

Op elk gewenst moment

U kunt een voorlopige voorziening op elk moment - voor of tijdens de echtscheidingsprocedure -  aanvragen via uw advocaat. Deze kan u ook adviseren of dit een goede keuze is.

Neem direct contact op

Wilt u een echtscheidingszaak, verbreking samenleving of ontbinding geregistreerd partnerschap voorleggen aan een advocaat of wilt u een vrijblijvende oriënterende afspraak maken? U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar telefoonnummer 0346-561132 of het onderstaande contactformulier invullen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst
Onze advocaten zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, te Den Haag.