Familierecht advocaat

Wanneer komt u uit bij een familierecht advocaat?

De naam zegt het eigenlijk al. Als familierecht advocaat houden wij ons bezig met het recht dat betrekking heeft op afstamming, geboorte, huwelijk, echtscheiding en al het andere dat verband houdt met de familiebetrekkingen, hoedanigheid en bevoegdheden van personen. Als u te maken krijgt met een familierecht-kwestie, is het van belang dat u zich juridisch laat bijstaan door een gespecialiseerde familierechtadvocaat. Bij familierecht-kwesties moeten namelijk vaak ingrijpende beslissingen genomen worden, die van invloed kunnen zijn op uw toekomst of die van uw naasten, zoals kinderen. Het kan daarbij gaan om immateriële belangen (bijvoorbeeld ouderlijk gezag, omgang, een zorgregeling), maar ook materiële belangen (bijvoorbeeld alimentatie, de verdeling van een huwelijksgoederengemeenschap, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden etc). Voor beide belangen geldt dat deze vaak complex zijn

De meeste zaken waar wij als familierecht advocaten mee te maken krijgen, zijn echtscheidingen en daarmee direct samenhangende zaken, zoals omgang, alimentatie en vermogensrechtelijke zaken (zoals verdelingen van huwelijksgoederengemeenschappen en de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden). In de praktijk worden wij daarom ook vaak aangeduid als echtscheidingsadvocaat of advocaat echtscheiding.

Naast echtscheidingen behandelen wij echter dus ook tal van andere zaken op het gebied van familierecht, waaronder adoptieprocedures, naamswijzigingen, zaken over afstamming de erkenning van een kind of juist de ontkenning van het vaderschap) en het verkrijgen van gezamenlijk of eenhoofdig gezag.

  • Gratis oriënterend gesprek van een half uur
  • Advocaten die volledig gespecialiseerd zijn in het familierecht
  • Vooraf een zo duidelijk mogelijk inzicht in kosten
  • U bepaalt in gezamenlijk overleg de te volgen strategie

In de afgelopen jaren hebben wij vele cliënten succesvol bij mogen staan. Graag doen we dit ook voor u.

neem contact met ons op

Onze specialisatie

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het familierecht. U bij ons terecht voor:

Eerst gezamenlijk overleg, mediation of een procedure

Hoe uw familierecht-kwestie wordt aangepakt, wordt in afstemming met u bepaald. Bij familierechtelijke zaken zal veelal eerst geprobeerd worden of partijen onderling tot overeenstemming kunnen komen. Dit kan door gezamenlijk overleg met de advocaat van uw (ex-)partner of familielid. Indien overleg niets oplevert, is een gang naar de rechter soms onvermijdelijk. Wij kunnen u dan als advocaat bijstaan, waarbij voor ons, uw belangen centraal staan.

Indien u reeds bij aanvang gezamenlijk tot een oplossing wil komen van uw familierechtelijke kwestie, is het mogelijk om mediation aan te gaan of kan één van ons als uw gezamenlijke advocaat optreden. Voor mediation kunt u gezamenlijk terecht bij mr. Arjan Patist, die tevens als gecertificeerd mediator in familiekwesties kan fungeren.

Contact

Wilt u een familierechtelijke kwestie voorleggen aan een advocaat of wilt u vrijblijvende oriënterende afspraak maken? U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar het telefoonnummer 0346-561132 of het onderstaande contactformulier invullen.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst
Onze advocaten zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, te Den Haag.