Kosten

Door de specialisatie kan Patist & Ploegmakers Advocaten u een snellere afhandeling bieden dan niet-gespecialiseerde advocaten. Indien u niet zeker bent van de omvang en lading van uw juridisch probleem, kunt u een afspraak maken voor een kosteloos oriënterend gesprek van een half uur.

Als u besluit één van de advocaten van Patist & Ploegmakers Advocaten in te schakelen, krijgt u van tevoren zoveel mogelijk informatie over de kosten.

Sommige cliënten komen in aanmerking voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. In dat geval wordt de advocaat gedeeltelijk betaald door de overheid. Zelf betaalt de cliënt dan een eenmalige eigen bijdrage voor de advocaatkosten en – indien er een procedure wordt gevoerd – een gereduceerd bedrag aan griffierecht en overige kosten van derden. Of u hiervoor in aanmerking komt is afhankelijk van de hoogte  van uw inkomen en uw vermogen. Ons kantoor neemt maar een beperkt aantal cliënten aan die in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Of wij ruimte hebben hiervoor kunt u het beste even navragen door ons te bellen.

Rechtsbijstandverzekering?

Heeft u een rechtsbijstandverzekering, dan is het mogelijk om uw eigen advocaat te kiezen. Hierbij maakt het niet uit of sprake is van verplichte procesvertegenwoordiging door een advocaat of niet. De rechtsbijstandsverzekeraar zal zelf beoordelen of een procedure noodzakelijk wordt geacht. Als dat het geval is zal uw rechtsbijstandverzekeraar de kosten van de kosten van de rechtsbijstandverlener dienen te vergoeden.

Ook is het mogelijk om bij ons een second opinion te krijgen van uw zaak die al in behandeling is bij uw rechtbijstandverzekeraar. De kosten van een second opinion komen meestal voor rekening van uw rechtsbijstandverzekeraar. Of dit het geval is, kunt u terugvinden in uw polisvoorwaarden.

Heeft u een rechtsbijstandverzekering en wilt u dat wij uw zaak behandelen? Neem dan contact met ons op. Indien u dat wenst kunnen onze advocaten dan contact opnemen met uw rechtbijstandverzekeraar.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst
Onze advocaten zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, te Den Haag.